Catharina Stichting tekent langlopende samenwerkingsovereenkomst met Avics!

Oostvoorne, 1 december 2016 – Avics heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Catharina Stichting.

Catharina Stichting heeft vooraf een uitgebreide selectie gedaan voor een partij die ons volledig kan ondersteunen en ontzorgen en één aanspreekpunt voor alle zorgtechnologie (domotica). Niet alleen technisch maar ook zorginhoudelijk, zodat de nieuwe zorgtechnologie ook een zinvolle bijdrage gaat leveren aan onze bewoners en onze medewerkers zegt Nic Heijlands, bestuurder van  Catharina Stichting.

Er zal een volledige migratie worden uitgevoerd van verouderde en bestaande verpleegoproep- en telefoniesystemen naar nieuwe slimme sensor technologie op de locaties Stuifakkers-, Leemgaarde en Catharina Gasthuis. Alle locaties zijn in Zuid Holland.

Zorgtechnologie als dienst

De zorgtechnologie wordt volledig als dienst (as a service) geboden vanuit de Cloud (Connect&Care) wat Avics als een redundant hosted platform biedt. In deze dienst zit de zorgtechnologie,  telefonie- en het draadloze (WiFi) netwerk inclusief intensieve begeleiding (dag en nacht) door de zorgcoaches van Avics. Met de zorgcoaches zal Avics het verandertraject begeleiden zodat de vooraf gestelde doelen en resultaten ook gehaald en geborgd gaan worden gedurende de looptijd van de dienstverlening. 

De gebruiker moet de nieuwe technologie als ondersteund ervaren, erop kunnen vertrouwen en het moet hun helpen om efficiënter te werken.

De nieuwe zorgtechnologie gaat de zelfstandige bewoners helpen om hun zelfstandigheid en hun eigen manier van leven te ondersteunen en specifiek voor de PG en Somatiek bewoners meer bewegingsvrijheid binnen een veilige omgeving.

Catharina Stichting

Met het integrale aanbod van zorg- en dienstverlening draagt Catharina Stichting bij aan het behoud of het versterken van de zelfredzaamheid, participatie en kwaliteit van leven van kwetsbare volwassenen in gemeente Brielle en Westvoorne (Zuid Holland) Catharina Stichting maakt deel uit van de sector Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Volwassenen kunnen bij Catharina Stichting terecht voor thuiszorg, begeleiding of zorg met verblijf. Dit verblijf kan kortdurend of langdurend zijn.

Met deze dienstverlening richt Catharina Stichting zich op volwassenen met een somatische en/of psychogeriatrische aandoening of beperking. Hierbij vindt Catharina Stichting samenwerking in de keten belangrijk en maken ze daarom deel uit van de Ketenzorg Dementie, het Netwerk Palliatieve Zorg en het Geriatrisch Netwerk Brielle.

AVICS

Avics heeft als dienstenaanbieder niet alleen ruime ervaring met de inzet Zorgtechnologie (domotica), maar wij snappen ook dat implementatie de sleutel tot succes is. Technologie moet dus goed samengaan met de zorgvisie, gebruik en gedrag. Dat gaat zeker niet vanzelf en vraagt een samenwerking die daar ervaring en vorm en inhoud aan geeft.

Avics heeft inmiddels aangetoond dat als de zorgtechnologie goed geïmplementeerd is de bewoners en medewerkers meer leefplezier en werkplezier ervaren. Avics werkt daarom met KPI’s en onafhankelijke metingen zodat de doelen en resultaten meetbaar worden en verbeterpunten inzichtelijk komen.

- EINDE PERSBERICHT- informatie: Fulco van Bosheide; f.vanbosheide@avics.nl