Even voorstellen - Julian

26-09-2022

In ons vorige blog stelde Margreeth van Ballegooij zich voor. Vandaag is het de beurt aan Julian Botescu. Voor de zomer liep hij stage bij Avics en heeft hij zijn opleiding tot network engineer afgerond. Per september is Julian in dienst als junior engineer.

Julian, vanwaar je interesse voor techniek & zorg?  

'Van jongs af aan heb ik veel met techniek gedaan. Ik deelde deze interesse met mijn vader. Hij was ingenieur en werkte in de scheepsbouw. Toen ik op de basisschool zat nam hij me mee naar de open dagen van de universiteit in Groningen. Daar kon je proefjes doen, zoals een printplaat met ledlichtjes afstellen. Later heb ik in mijn vrije tijd mijn eigen computer gebouwd. De juiste componenten bij elkaar zoeken, een computer op maat maken, dat was voor mij een leuke uitdaging.'

Hoe ben je bij Avics terechtgekomen?

‘Ondanks mijn interesse in techniek, heb ik de opleiding tot persoonlijk begeleider gevolgd en ben bij het Leger des Heils gaan werken. Maar wat ik miste in dit werk is zelf concreet iets maken. Ik ben in een omscholingstraject gestapt en heb me laten omscholen tot network engineer. Ik kende namelijk vrienden en een kennis die dit werk deden en werd hier erg enthousiast van. Via de opleidingsinstantie kwam ik in juni voor een stage bij Avics terecht. Deze was gericht op networking. Daarna ben ik aangenomen.’

Wat is je eerste indruk van Avics?

‘Wat mij opvalt binnen Avics is de gemoedelijke sfeer. Je kan bij iedereen terecht en ze nemen de tijd voor je. Avics heeft mij de ruimte gegund om mijn weg te vinden. Ik ben net begonnen in dit vak en ben erg te spreken over de manier waarop ze hier mee omgaan.’

Wat ga je als junior engineer doen?

‘Mijn doel voor nu is zoveel mogelijk info over het bedrijf in me opnemen. Dit gaat over praktische kennis, ‘wat voor diensten neemt de klant af, hoe werkt de elektronica?’. Zo had ik laatst uninterruptible power supplies (ups) die vervangen moesten worden. Hiervoor ga ik samen met collega’s het werkveld in, bij klanten langs. De verbinding tussen techniek en de zorg is wat deze functie voor mij zo interessant maakt.’