BNR gezond met Harmke Pijpers

Radio interview met Vivian Broex over hoe met familie participatie en techniek dementerenden met verpleeghuis indicatie (langer) thuis kunnen blijven wonen.

Zorgorganisatie WelThuis is gestart met een experiment waarbij ze intensieve thuiszorg bieden zodat plaatsing in een verzorgingshuis kan worden uitgesteld of zelfs voorkomen. Directeur van WelThuis Vivian Broex vertelt over de bouwstenen die nodig zijn om dit experiment te laten slagen.

Avics implementeerde voor WelThuis Connect&Care , een modulaire oplossing vanuit de Avics cloud. In dit geval bestaand uit sensortechnologie bij de deur in combinatie met alarmering vanuit de woning. Ook maakt dit experiment gebruik van losse halszenders voor de cliënten waarmee dwaalgedrag wordt bewaakt als ze naar buiten gaan. Alle alarmen worden doorgegeven op een smartphone van het VerpleegThuis zorgteam middels de Avics ZorgApp. 

Connect&Care is een Cloud oplossing waarbij zeer flexibele meer of minder sensoren kunnen worden ingezet ook in de thuis situatie. Welthuis kan eenvoudig online sensoren aan/afmelden en de routering zelf aanpassen. Tevens kan men online met management info zien hoe de alarm frequentie van een bewoner is en hoe snel de oproep afhandeling gaat.

Mocht de zorgvraag toenemen dan zal Welthuis ook de Slimme Optische Sensor (SOS) gaan plaatsen.

Verpleeghuis zorg bij de mensen thuis geleverd vanuit de Avics cloud. Kijk voor meer informatie en toelichting van het totale concept bij onze diensten. Connect&Care bewezen 3e generatie zorgtechnologie.

Luister hier het hele interview.