Graag wil ik mij even voorstellen als Teamcoach bij Avics

Per 1 september ga ik na een ervaring van 30 jaar in de langdurige zorg een heel mooie en nieuwe uitdaging aan als teamcoach bij Avics

Ik ben Marian Kors, 46 jaar en woon in Eexterveen. Per 1 september ga ik na een ervaring van 30 jaar in de langdurige zorg een heel mooie en nieuwe uitdaging aan als teamcoach bij Avics, die zorgtechnologie steeds vaker als volledige dienst aanbied ( zorgtechnologie ‘as a service’ ).

De eerste 10 jaar van mij  carrière ben ik zelf operationeel in de psychogeriatrische zorg (PG)  geweest. Daarna heb ik een management opleiding gedaan en ben als leidinggevende zorg aan de slag gegaan.

Waarom dan nu Avics per 1 september 2016?

In mijn vorige functie als teamleider binnen een PG -zorgorganisatie heb ik na een grootschalig nieuwbouw project in 2007 al kennis gemaakt met domotica/zorgtechnologie. Daar ben ik zo enthousiast over dat ik ervan overtuigd ben dat er vanuit de kant van zorgverleners een kwaliteitsslag te maken is als het gaat om toepassing van techniek die daadwerkelijk helpt in het zorgproces. Om de zorg nog beter af te kunnen stemmen op de individu/bewoner als het gaat om privacy, welzijn en in hun eigenheid te kunnen aansluiten bij wat past in iemand zijn leven en behoeften zoals hij dat gewend is. Vanaf 2013 ben ik intensief betrokken geraakt bij het testen van de SOS (slimme optische sensor). Met deze SOS sensor kun je nog dichter bij je zorgvisie komen, wat direct resultaat oplevert bij de bewoners door een betere nachtrust, meer privacy en meer tijd en aandacht voor de bewoner(s) op de geplande zorgmomenten. 

Als teamcoach bij Avics ga ik op verschillende manieren en op verschillende niveaus binnen een zorgorganisatie primair ondersteunen en coachen bij het gebruik van de technologie. 

Waar het primair om gaat is dat de cliënten en bewoners centraal staan als we inzetten op technologie. Zorgverleners kunnen door het gebruik en toepassen van technologie ook de meerwaarde ervan beleven en ervaren. Minder werkdruk, meer rust, meer tijd voor welzijn en hogere kwaliteit van zorg leveren als je eenmaal gaat vertrouwen op de techniek. Ik weet als geen ander wat dit betekent in veranderende zorgorganisatie. Ik zal in mijn functie deze zorgprocessen gaan analyseren en coachen vanuit gedrag en visie. 

Ik wil graag met jullie kennis maken. Tot gauw!

Met vriendelijke groet,

Marian Kors.