Zorgalarmering over wifi

Een zorgoproepsysteem op basis van WiFi met de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem.

De toekomst van de zorg gaat samen met een transitie van een verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving. De noodzaak strategisch te vernieuwen (van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’) is zelden groter geweest dan vandaag de dag; in zowel de thuissituatie, bij het scheiden van wonen en zorg, als in de intensieve zorg. Hierdoor ontstaat steeds vaker de vraag om met minimale investering de bestaande gebouwen met oudere infrastructuur te voorzien van moderne, flexibel inzetbare zorgtechnologie. 

Avics biedt hiervoor een zorgoproepsysteem op basis van WiFi met de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem. Open, betrouwbaar en bewezen hardware vormt de basis van dit zorg-oproepsysteem. Het systeem wordt gevoed via een netadapter of via het bestaande verpleeg oproepsysteem en is voorzien van een back-up accu voor het opvangen van stroomuitval. Tevens biedt het systeem een unieke redundantie-mogelijkheid, waardoor bij uitval van het WiFi-netwerk de alarmering toch geborgd blijft!

 

Betrouwbaar en bewezen

Standaard is een ingebouwde draadloze ontvanger voor het aanmelden en bewaking van de diverse draadloze periferie, zoals hals-/polszender, bewegingsmelders, deurcontact, trekkoord, maar ook akoestische detectie met opname van het geluid. Ook kan (bestaande) bedrade periferie worden ingekoppeld op de ingang van de unit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verlengde bel, bedmat of een medisch apparaat. Bij een alarm is er standaard een spreek/luistermogelijkheid beschikbaar.