Klant aan het woord

Wonen bij September is gespecialiseerd in het leveren van zorg aan ouderen met dementie, zoals de ziekte van alzheimer, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Kenmerkend voor de kleinschalige woonhuizen van September is dat liefde, aandacht en betrokkenheid voorop staan.

Landgoed Stoutenburg vlakbij Amersfoort is zo’n locatie. Het kasteel stamt uit 1888 en is getransformeerd tot een comfortabel woonhuis. September hecht veel waarde aan de goede rustige sfeer en omgeving. Openslaande deuren naar de tuin horen hierbij, zo ook op deze locatie. Vanuit de mooie kasteeltuin loop je direct het bos in.

Een thuisgevoel

De filosofie van September is een omgeving te scheppen waar bewoners het gevoel hebben thuis te zijn. Uitgangspunt hierbij is de mensen zoveel mogelijk het leven laten leiden zoals ze dat gewend waren. De bewoners bepalen zelf hoe hun dag eruit ziet. Dat kan hier omdat er voldoende betrokken zorgprofessionals klaarstaan om de bewoners een plezierige dag te geven. 

Positieve ervaring

Dat de oplossingen van Avics heel goed hun werk doen, blijkt direct na ingebruikname. Want ineens komen er ‘s nachts veel alarmen binnen afkomstig van een specifieke bewoner. ‘Eerst dachten we dat het misschien om een fout in het systeem ging. Maar niets is minder waar’, aldus Liesbeth. Wat bleek? De bewoner in kwestie had meerdere keren het bed verlaten en was gaan dwalen in het pand. ‘Dit is precies wat we zochten met de aanschaf van de zorgtechnologie van Avics; meer inzicht in de situatie waardoor we beter in kunnen spelen op de behoefte en zorg van de klant’, zegt Liesbeth. Daarnaast is ze zeer te spreken over de kwaliteit van de begeleiding vanuit Avics. ‘Avics is klantvriendelijk, heeft alles snel in gang gezet. De producten zijn gebruiksvriendelijk. Van de consultants, projectleider tot de zorgcoach die de livegang heeft verzorgd. Allen hebben heel goed werk afgeleverd.’


"Avics heeft ons fantastisch begeleid. Ze doen wat ze beloven. Wij raden Avics zeker aan"
Liesbeth Smeels
- Locatiemanager, Wonen bij September