Tijdens de nachtdiensten overkomt het iedere zorgprofessional wel eens: je voelt je om wat voor reden dan ook niet helemaal veilig. Omdat je alleen bent op de woonvoorziening, een grote verantwoordelijkheid hebt voor de bewoners maar wellicht ook omdat een bewoner zich onverwacht anders kan gedragen.

We doen alles om de veiligheid van bewoners zoveel mogelijk te borgen, maar hoe zit het met de veiligheid van de zorgprofessional?

Alarm via smartphone

Zorgtechnologie kan dat gevoel van onveiligheid wegnemen. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid met je eigen smartphone alarm te slaan via de ZorgApp. Tegelijkertijd met een alarmbericht is je laatst bekende locatie bekend. Schakel je hulp in, dan kunnen je collega’s of hulpdiensten snel ter plaatse zijn. Hoe veiliger je je voelt op je werk, hoe groter het plezier in je werk.  

Veilige werkomgeving in de zorg

De ZorgApp is een speciaal ontwikkelde app voor de smartphone en tablet. In de praktijk maakt de ZorgApp het werk voor de zorgprofessional makkelijker. Het combineert namelijk meerdere functies. Zo kun je door in te loggen bij aanvang van de dienst meldingen ontvangen vanuit het zorgsysteem. Daarnaast is het mogelijk om met de ZorgApp, alarmfragmenten of camerabeelden te bekijken, de deurintercom te bedienen en werktijden te registreren. Tevens heeft het een alarmknop met locatieherkenning en dat zorgt voor een veilig gevoel.

Nike Phantom Vision

Een veilige werkomgeving met de producten en diensten van Avics: