De werkdag van Sjoerd

31-05-2021

Sjoerd van Dijk is nog maar net gestart als engineer bij Avics. Hij is meteen in het diepe gegooid. Want er is werk genoeg, dus lekker aan de slag! Maar hoe ziet zijn werkdag er eigenlijk uit? Sjoerd geeft een kijkje achter de schermen.

‘Als engineer vind ik afwisseling het leukste van mijn werk. Je weet nooit wat je tegenkomt. De ene dag rond je een project af bij een klant, de volgende dag rijd je door het land om storingen op te lossen. Als dan de klant tevreden is, hetzij omdat je het project afrondt hetzij je hem snel kunt helpen, geeft veel voldoening. Zo ga ik deze dag op pad naar zorgorganisatie Marente in Voorschoten. Samen met mijn collega Ranesh ben ik bij deze klant om de laatste punten op de i te zetten. Het is fijn om zo samen te werken. We hebben een hechte groep van engineers. Iedereen staat altijd voor elkaar klaar, ook in de avonden bij storingen. Ranesh en ik testen de SOS systemen van de tweede verdieping. Slechts één SOS hebben we vervangen omdat de spreek/luisterverbinding niet goed werkte. We mogen tevreden zijn. Tijd voor een boterham uit het vanochtend gesmeerde lunchpakket, want de ochtend vliegt voorbij. Aangezien ze hier in het restaurant heerlijke broodjes hebben, hebben Ranesh en ik onszelf getrakteerd. Daar kunnen de eigen broodjes van thuis niet tegenop.

We lossen het altijd op

In de middag hebben we de alarmering op de begane grond gecontroleerd. Op de eerste verdieping konden we helaas niet werken vanwege coronamaatregelen. Op de begane grond blijken de SOS systemen niet goed geprogrammeerd te zijn. Dat lossen we op!  Na de aanpassing verloopt alles voorspoedig en kunnen we alles testen of het goed werkt. Na het testen is het tijd om live te gaan. Collega Niels is aanwezig om de laatste instructies te geven aan het zorgpersoneel en alles in de juiste banen te leiden. De overgang verloopt soepel. Alleen maakt de ZorgApp geen geluid bij oproepen. Ook dat lossen we op! Omdat het MDM systeem pop-up meldingen blokkeert, is dit gemakkelijk en snel op te lossen door een kleine aanpassing.  Zo kan de livegang toch doorgaan zoals gepland. 

Geweldige dynamiek

Werken bij Avics betekent veel dynamiek. Er wordt hard gewerkt aan de diverse producten. Deze zijn continu in ontwikkeling. Bij Avics zie je echt een enorm snelle ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. Dat maakt het werk voor mij als engineer uitdagend!’