Even voorstellen - Alex van Senten

13-10-2021

Alex en zijn gezin verhuisden begin 2021 van de Randstad naar Oost-Groningen. Hun huis hadden ze snel gevonden, een baan ook. Omdat hij Avics al kende vanuit één van zijn eerdere banen, was het contact snel gelegd.

Hoe ben je in Oost-Groningen terecht gekomen?
‘Mijn vrouw, ik en onze twee dochters woonde in de Randstad. Onze droom was een vrijstaand huis met een stukje grond voor onze huisdieren. Dat vonden we in Oost-Groningen waar we sinds begin 2021 wonen. In mijn vrije tijd klus ik graag. Dat komt goed uit want we verbouwen ons huis helemaal zelf.’

En hoe ben je met Avics in contact gekomen?
‘Ik werkte hiervoor als verkoper binnendienst bij Duijvelaar Pompen. Daarvoor heb ik echter vijf jaar als engineer bij de IP Groep/IP Care gewerkt. Daar werkte ik onder meer met de producten van Avics. Omdat de reistijd per dag zo’n 5 uur zou zijn als ik in de Randstad zou blijven werken, besloot ik om een nieuwe baan te zoeken. En daarop heb ik contact gezocht met Avics.’

Je bent technisch consultant. Kun je kort omschrijven wat deze baan inhoudt?
‘In mijn functie ondersteun ik de consultants op technisch vlak. Ik ga mee naar afspraken en voer een deel van de service kwartaalgesprekken. Daarnaast zorg ik voor een zo goed mogelijke overdracht naar de projectleider en een juiste voorbereiding bij de klant. En ik ben de schakel tussen verkoop en service.’ 

Hoe bevalt het tot nu toe en wat vind je het leukste aspect aan je werk?
‘De vrijheid en daarmee ook de verantwoordelijkheid die je bij Avics hebt, vind ik erg fijn. Bij Avics werkt het merendeel van de mensen vanuit huis. Dit is begonnen in de coronacrisis en voor een deel houden we dit zo. In het begin vond ik het best lastig om elke dag vanuit huis te werken. Gelukkig hebben mijn collega's mij hier zo goed mogelijk mee geholpen. Het leukste is het contact met onze klanten. De klant heeft een vraag  en zoekt naar een goede oplossing.  Samen met de klant kijken wij wat het beste past bij de klant, de betreffende organisatie en de behoeften.’