Even voorstellen - David Funk

24-03-2022

David Funk is onze nieuwste aanwinst. Hij is per 1 maart 2022 bij Avics aan de slag gegaan als Sales consultant binnendienst in Tynaarlo. Hiervoor was David werkzaam bij VodafoneZiggo.
David is geboren en getogen in Groningen en woont daar samen met zijn partner en is sinds een jaar vader van een dochter. In zijn vrije tijd houdt David erg van sporten en is niet vies van hardlopen en mooie MTB-routes fietsen op de mountainbike.


Hoe ben je in contact gekomen met Avics?

Door een gesprek met een loopbaancoach kwam ik er snel achter dat ik letterlijk iets wilde doen met techniek in de zorg. Na wat online zoekwerk ben ik Avics via de website in de gaten blijven houden. Toen ik een beetje bekomen was van het het krijgen van een dochter (wat heel erg leuk is) en de mogelijkheid voorbij kwam, heb ik gesolliciteerd naar de functie sales consultant binnendienst.


Je bent afgestudeerd in Human Technology, hoe ga je jouw expertise inzetten binnen Avics? 

In de studie heb ik geleerd hoe ik een brug kan zijn tussen de gebruiker en de productontwikkelaar. En daarbij lag met name de focus op gebruiksvriendelijkheid. In mijn vorige baan heb ik veel geleerd op het gebied van klantcontact. Deze ervaring, plus de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie wil ik nu graag combineren en inzetten bij Avics. De technologische ontwikkelingen interesseren mij van nature en ik weet dat deze ontwikkelingen soms te snel gaan voor de mens. De techniek moet juist ondersteuning bieden aan haar gebruikers en niet alleen maar meer vragen oproepen en ingewikkeld zijn. Dat Avics zich richt op de gebruiksvriendelijkheid van haar diensten en producten spreekt mij om deze reden ontzettend aan.  


Vanwaar de voorkeur voor de zorg?

Mijn voorkeur voor de zorg is ontstaan doordat mijn ouders beide in de zorgsector hebben gewerkt. Als kind heb ik mij hier juist tegen afgezet. Ik heb nog even luchtvaarttechniek gestudeerd omdat ik piloot wilde worden. Maar langzamerhand kwam ik er toch achter dat ook ik iets in de zorg wilde gaan doen. Het feit dat de producten en diensten van Avics ontwikkeld zijn voor de zorgsector maakt mij heel blij. De mensen in de zorg kunnen zich hierdoor richten op de taken die ertoe doen. 


Hoe bevalt je baan bij Avics tot nu?

Ik ben ervan overtuigd dat ik dit allemaal kan doen in een prettige werksfeer waarin er duidelijke verwachtingen worden geschept. Ik kan veel leren van mijn nieuwe collega’s en zij vast ook van mij. Wat mij ontzettend aanspreekt is dat ik ben beland in een cultuur waar het gewaardeerd wordt als je initiatief neemt. Ik ga met een frisse kijk op zaken en veel zin aan de slag bij Avics!