Even voorstellen - Johan Mooibroek

13-12-2021

Johan woont met samen zijn gezin in het Groningse Stadskanaal. De afgelopen tien jaar is hij werkzaam geweest bij United Care, een fabrikant van transferhulpmiddelen voor zorg- en welzijnsorganisaties. In zijn vrije tijd houd Johan zich, naast het uitoefenen van verschillende sporten, bezig met zijn passie fotografie. Hier heeft hij al meerdere prijzen mee gewonnen.


Wat opvalt is dat je heel graag op een professioneel level fotografeert in je vrije tijd. Hoe is dit zo gegroeid?

Ik ben altijd al bezig geweest met fotografie en heb het mezelf in de loop van de tijd aangeleerd. Het is een uitlaatklep. Ik zoek van te voren bijzondere locaties uit in Nederland die ik interessant vind om vanuit fotografisch oogpunt te bezoeken. Ik houd van plekken waar veel beweging en dynamiek is. De uitdaging zit er voor mij in om deze dynamiek in beeld te vangen. Het leuke is dat mijn werk mensen aanspreekt en ik hier inmiddels prijzen mee gewonnen heb.


Hoe ben je in contact gekomen met Avics?

Ik was op zoek naar een projectleidersfunctie op het gebied van zorgtechnologie. Via LinkedIn ben ik tegen de vacature projectleider zorgtechnologie aangelopen. Vervolgens heb ik daar op gesolliciteerd en ben ik aangenomen voor deze mooie fulltime functie.


Per 1 december ben als Projectleider Zorgtechnologie aan de slag gegaan bij Avics. Wat ga je precies doen?

Ik ga zowel nieuwe als lopende projecten begeleiden. Van de verkoop tot de overdracht aan de service organisatie. In de loop van de tijd zal ik een deel van het projectmanagement van de huidige projectleider overnemen. Op deze manier kan mijn collega zich meer richten op andere activiteiten binnen Avics.


Wat vind je interessant aan werken bij een bedrijf dat operationeel is binnen de zorgsector?

Ik had altijd al een voorliefde voor de zorg. Later, via mijn achtergrond in de technische informatica en werktuigbouwkunde, ben ik het projectmanagement binnen de zorg ingerold. Ik had nooit verwacht te werken in een bedrijf waar Artificial Intelligence een grote rol gaat spelen. Ik houd ervan mensen te helpen. En om dit zowel aan de zorgvraag als aan de zorgverleners kant te doen. Wat is er mooier dan op deze manier een bijdrage te leveren aan de zorg. Ik vind het fantastisch om in een bedrijf te mogen werken waar op zo’n hoog niveau zulke mooie zorgproducten worden ontwikkeld en aangeboden.