Even voorstellen - Margreeth van Ballegooij

15-09-2022

Margreeth versterkt vanaf 1 september het engineersteam als junior engineer. Zij komt uit de zorg, maar haar passie voor (zorg)technologie heeft haar doen besluiten voor deze baan te gaan. En met succes! De baan is haar op het lijf geschreven.

Margreeth, waar komt je passie voor de zorg vandaan?

‘Dit is pas later gekomen. Ik heb eerst, toen ik van school kwam, van alles aangepakt en gedaan. Ik heb bij verschillende werkgevers gewerkt, van Tata Steel tot productiewerkzaamheden bij verschillende bedrijven. Om beter zicht te krijgen op waar mijn kwaliteiten liggen, heb ik op een gegeven moment een beroepskeuzetest gedaan. Daaruit kwam naar voren dat een baan in de zorg mij goed zou passen. Toen ben ik een werk-leer traject ingestapt en heb de opleiding tot Verzorgende IG gevolgd. Ik ben mijn loopbaan in de zorg begonnen bij Icare. Daarna ben ik overgestapt naar de Trans en heb ik tot 2019 in de gehandicaptenzorg gewerkt als persoonlijk begeleider. Toch wilde ik graag verder als verzorgende IG. Deze functie vond ik bij Tangenborgh De Schans in Emmen.’

Hoe ben je bij Avics terechtgekomen?

‘In mijn vorige baan bij Tangenborgh Coevorden heb ik als Digicoach meegewerkt aan de overstap naar Connect&Care van Avics. De samenwerking met Avics heb ik zo prettig gevonden dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en heb gesolliciteerd naar de functie van junior engineer. En ik ben aangenomen.’ 

Wat is je eerste indruk van Avics?

‘Ik ben heel goed ontvangen op mijn eerste werkdag. Daarnaast is de werksfeer erg prettig. Ik maak nu deel uit van het engineersteam, dat uit mannen bestaat. Ze reiken me veel aan en ondersteunen me bij het eigen maken van de materie.’ 

Wat ga je als junior engineer doen?

'Op dit moment bestaat mijn werk uit het zo goed mogelijk oplossen van storingen. Hierbij richt ik me in eerste instantie op de hardware. Daarna komt pas de software. Veel klussen in het werkveld oppakken, daar ligt voor mij de focus. Ik wil nu vooral leren, kennis opdoen, dus antwoord vinden op het ‘hoe’ en ‘waarom’. Hoe werkt het achter de schermen? De rest komt later wel.’