Zorgcoaching -professionele begeleiding op maat- Deel II

28-07-2022

In deel I van ‘Zorgcoaching, professionele begeleiding op maat’ vertelden we u over onze unieke aanpak bij de inzet van onze zorgtechnologie en de meerwaarde van onze zorgcoaches. Maar hoe werkt de inzet van zorgcoaching nu in de praktijk? Daar gaan we deze week dieper op in.

Zorgcoaching in de praktijk

U heeft voor de aanschaf van ons unieke servicepakket gekozen, of u bent binnenkort van plan dit te doen. Hoe ziet dit er dan in de praktijk uit? Onze zorgcoaches zijn al vanaf het begin betrokken. Allereerst moet de inzet van zorgtechnologie in overeenstemming zijn met de zorgvisie van uw organisatie. De zorgcoaches ondersteunen u bij de afstemming van de geplaatste zorgtechnologie op het individuele zorgleefplan van de bewoner. Ook toetsen de zorgcoaches of de afstemming voldoet aan wet- en regelgeving. Wordt zorgtechnologie op de juiste manier ingezet, dan leidt dat tot minder meldingen, rust in de nacht en minder belasting voor de zorgprofessional. 

Een andere belangrijke rol van de zorgcoach is dat zij zorgt voor bewustwording over de inzet van nieuwe zorgtechnologie. De zorgcoach geeft uitleg over wanneer de inzet van zorgtechnologie noodzakelijk is, wat het kan en wat de inzet betekent voor de bewoner en de zorgprofessional. Ook verzorgen ze trainingen over het instellen van de zorgtechnologie en het gebruik ervan. De zorgcoaches lopen mee met avond- en nachtdiensten. De zorgprofessionals kunnen gedurende de looptijd van het contract een beroep doen op de kennis en expertise van de zorgcoach. Dit maakt zorgcoaching tot een waardevolle aanvulling op het totale servicepakket.

Wat kunt u van ons verwachten?

U kunt rekenen op begeleiding door Avics die zich richt op een succesvolle inzet van ondersteunende technologie, zodat gestelde doelen worden gehaald.

Wilt u meer weten over zorgcoaching in de praktijk? Leest u dan volgende week deel III. Kunt u niet wachten en wilt u direct antwoord op deze vraag? Neemt u dan gerust contact met ons op. Bel ons (088) - 911 0 911 of stuur een e-mail naar info@avics.nl. Dan staan wij u graag te woord.