Zorgtechnologie op noodlocaties corona

09-04-2020

Op veel plekken in Nederland worden noodlocaties ingericht om coronapatiënten op te vangen. Zo ook bij veel van onze klanten. Wij helpen om snel de zorgtechnologie op de orde krijgen.

De GGD wijst per regio locaties aan die de komende tijd als noodhospitaal voor coronapatiënten dienen. Omdat er grote haast bij is, moet dit alles met spoed gebeuren. Deze locaties voorzien van zorgtechnologie moet dan ook per direct, zodra wij de vraag binnenkrijgen, geregeld worden. We zetten er meteen een team van twee tot maximaal drie engineers en een zorgcoach op, dat is afhankelijk van de omvang van de noodlocatie. Er zijn locaties met ruim 60 bedden, maar ook met 20 bedden. Ze liggen verspreid over heel Nederland.

Actieve alarmering

Omdat het allemaal op zeer korte termijn geregeld moet worden, voorzien we de locaties van de meest eenvoudige zorgtechnologie. We hebben het dan over actieve alarmering, maar van verschillende vormen van passieve alarmering kan desgewenst ook gebruik gemaakt worden. Patiënten kunnen op een knop kunnen drukken als er iets aan de hand is. Dat kan een knop op een halszender zijn, maar ook een knop naast of op het bed.

Aangepaste instructie

Is de technologie geregeld en klaar voor gebruik, dan geven we de zorgmedewerkers de nodige instructies. Ook dat gaat anders dan we normaal gewend zijn. Deze keer niet met z’n allen in één ruimte aan tafel, maar achter glas, met instructiefilmpjes en/of video conference.  In dit laatste geval laten wij zien hoe de apparatuur werkt. Ook kunnen we op afstand de technologie overnemen. Zo kunnen wij een situatie nabootsen en voordoen hoe een zorgmedewerker vervolgens moet handelen.

Dankbaar werk

De komende weken zullen wij nog meer locaties in heel Nederland klaarmaken voor de opvang van coronapatiënten. Het is fijn om op deze manier een nuttige bijdrage te leveren. Het is dan ook dankbaar werk waar we ons hard voor inzetten.