Avics en Amaris verstevigen samenwerking

Op nieuwbouwlocatie Amaris De Eemhof in Eemnes wordt zorgtechnologie-as-a-service geïmplementeerd. Dit is geheel in de visie van Amaris waarbij wonen centraal staat - zo thuis mogelijk.

Met de domotica van Avics kan Amaris haar appartementen flexibel inrichten, afgestemd op de behoefte en mogelijkheden van de cliënt. Avics levert de technologie, zorgt voor installatie en implementatie, beheer en ondersteuning. Daarbij is de technologie verbonden met het Avics Connect & Care online platform. Voor een succesvolle implementatie krijgen de zorgmedewerkers op locatie training en begeleiding van één van onze zorgcoaches. Daarnaast zullen wij gedurende de looptijd van het traject de resultaten tussentijd toetsen aan de doelstellingen van Amaris. 

Alle Amaris locaties
Het is niet de eerste keer dat Amaris en Avics samenwerken. Locatie De Amerhorst in Amersfoort maakt al gebruik van onze zorgtechnologie. Dit was het startpunt voor een verdere samenwerking waarbij domotica specialist Mike van Tongeren van Amaris, Fulco van Bosheide en Peter Eggens namens Avics nauw hebben samengewerkt. Vervolgens is locatie Florisberg  begin 2018 voorzien van zorgtechnologie. De eerste proef met de inzet van domotica van Avics in Florisberg is succesvol verlopen. Amaris gaat deze slimme zorgtechnologie verder toepassen in al haar nieuwbouw-/verbouwprojecten,  als eerste in gebouw Alba waar bewoners vanuit Zuiderheide in januari naar toe verhuizen.

Door het vroegtijdig overlijden van zowel Fulco van Bosheide als Peter Eggens, maken zij helaas deze verdere samenwerking niet mee. Tijdens het tekenmoment werd hier kort bij stilgestaan.

Op de foto: René Hup (bestuurder Amaris) en Jan Bodewes (directeur Avics) ondertekenen het samenwerkingscontract