Avics en Tizin zetten stap verder in Leefcirkel XL technologie

Avics breidt haar Leefcirkel XL technologie uit met de Guard smartwatch. Tizin levert deze smartwatch met alarmering en GPS locatiebepaling.

De Leefcirkel zorgt ervoor dat bewoners zich vrij kunnen bewegen in een veilige omgeving. Het werkt niet vrijheidsbeperkend, maar biedt juist ruimte voor de zelfredzaamheid van de bewoners. Daarnaast vergroot deze techniek het vertrouwen van bewoners in hun eigen kunnen.

Ons Research & Development team is continu bezig met het verder ontwikkelen van onze technologieën. Zo ook met de Leefcirkel XL. 

Avics werkt hierbij nauw samen met Tizin uit Groningen. Zij ontwikkelen mobiele oplossingen waaronder de Guard-Mandown oplossing waarmee men alarm kan slaan via de smartwatch.  Met de smartwatch kan met één druk op de knop alarm geslagen worden. De gealarmeerde weet wie er alarm slaat en wat zijn/haar locatie is.  Ook kan een spreek-luister verbinding opgezet worden.

Om een volgende stap te zetten wat betreft de Leefcirkel XL technologie gaan wij de combinatie van Guard en Evresys (LXT) inzetten. Tizin levert hierbij een Guard smartwatch met alarmering en locatiebepaling buiten (GPS). Via ons integratieplatform Connect&Care zal het horloge ook binnen te volgen zijn. Zo kunnen we zorgorganisaties nog beter ondersteunen in zorg op maat. De Guard smartwatch zal vooral in de ouderenzorg worden toegepast voor het volgen van bewoners binnen en buiten en voor persoonsalarmering voor zorgmedewerkers intramuraal.

Download ook de whitepaper over de Leefcirkel XL

Op de foto v.l.n.r. Tamme Miedema (Tizin) en Jan Bodewes (Avics)