Avics voorziet Inovum - De Beukenhof van Connect&Care

Door de goede ervaring en samenwerking heeft Inovum na een selectietraject weer voor Avics gekozen.

Inovum De Beukenhof is een grootschalig verpleeghuis en ligt in een mooie omgeving vlakbij de Loosdrechtse Plassen. In deze grote locatie is de zorg op een kleinschalige manier georganiseerd. In kleine woongroepen krijgen de bewoners de zorg en aandacht die ze nodig hebben. De Beukenhof is een van de locaties waar Avics sinds 2009 mee samenwerkt. Het huidige zorgoproepsysteem is toen geïmplementeerd. Inmiddels werken we alweer vele jaren met plezier samen.

Door de plezierige samenwerking en goede ervaring met service en engineering heeft Inovum na een intensief selectietraject (2019), waar meerdere parijen aan deelnamen, weer voor Avics gekozen. Wij hebben de opdracht gekregen om de oude zorgalarmering te vervangen. Eerder waren de locaties Gooiers Erf en Veenstaete aan de beurt.

De Beukenhof is de laatste locatie waar Avics de oude apparatuur ontmantelt en vervangt door nieuwe zorgdomotica. De PG woningen worden voorzien van nieuwe Slimme Optische Sensoren. De alarmering wordt ontvangen en verwerkt in de ZorgApp op de smartphones. Het geheel is verbonden via Connect&Care. Op de afdeling Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) worden de HC925 en de HC950 zorggateways ingezet. Daarnaast gaan we de dwaaldetectie en het systeem voor stille ontruiming ook vervangen.

De nieuwe zorgdomotica wordt naast de oude bestaande technologie opgebouwd. Zo zorgen we ervoor dat zorgmedewerkers en de bewoners geen hinder ondervinden van de ontmanteling. Ook blijft de veiligheid zo geborgd. De start van deze operatie staat gepland in het eerste kwartaal van 2023.