Grote update voor zorgalarmering Zorggroep Tangenborgh

Bij zo'n 500 woningen in Zuidoost-Drenthe was het 2G bereik onbetrouwbaar geworden. Reden om in samenwerking met Zorggroep Tangenborgh alle zorgalarmering apparatuur te vervangen.

Tangenborgh Wijkzorg biedt bij ruim 500 woningen in Zuidoost-Drenthe 24 uur per dag zorg. Voor ongeplande zorg is in deze woningen zorgalarmering apparatuur via Avics in gebruik. Destijds is gekozen voor zorgunits op basis van GSM. Een totaaloplossing waarbij Tangeborgh niet afhankelijk is van al dan niet aanwezige infrastructuur bij de mensen thuis. Het afgelopen jaar echter merkten we dat het bereik van de 2G netwerken steeds slechter werd, waarschijnlijk omdat de providers hier niet meer in investeren. Gevolg is dat alarmeringen mogelijk niet verstuurd kunnen worden omdat er op dat moment simpelweg geen bereik is. Dit is uiteraard geen wenselijke situatie en dus is besloten om over te schakelen naar alarmering op basis van publieke 4G netwerken van KPN en Vodafone. Dat betekent voor het bereik dat we niet meer afhankelijk zijn van één provider. Biedt één van de providers geen bereik op een plek, dan schakelen we makkelijk over naar de andere die wel bereik biedt. Kortom, meer flexibiliteit.
Dat maakt het netwerk betrouwbaarder en dus ook de zorgalarmering.

De apparatuur die we vanuit Avics inzetten is de HC950 zorggateway op basis van 4G/LTE. Dit is de beste en meest betaalbare oplossing. Hiermee bieden we Tangenborgh een volledig dienstenpakket inclusief service, onderhoud, technisch beheer en ondersteuning. Voordeel voor Tangenborgh is dat deze oplossing uitgebreidere mogelijkheden biedt voor beheer en instellingen op afstand, bewaking van de apparatuur, registratie en rapportage mogelijkheden en bij de inzet van aanvullende middelen. Kortom, een toekomstbestendige oplossing.

De komende tijd worden in samenwerking met een installatiepartner alle woningen bezocht om de apparatuur te vervangen. Zeker in deze tijd van corona is dit nog een extra uitdagende klus.