Nieuw kenniscentrum voor dementiezorg

Zorggroep Tangenborgh opende 2 november jl. Demens, het nieuwe kenniscentrum voor dementiezorg.

Tangenborgh heeft al 40 jaar ervaring met dementiezorg. Daarbij werkt ze veel samen met andere zorginstellingen en experts. De krachten hebben zij nu gebundeld met als resultaat Demens; het nieuwe kenniscentrum voor dementiezorg. 

In het kenniscentrum wordt veel onderzoek gedaan naar de oorzaak en ontwikkeling van dementie. Er worden cursussen en trainingen gegeven. Het Dementiehuis van de Toekomst is een belangrijk onderdeel van het kenniscentrum. Dit is de plek waar innovatieve en slimme technieken te zien zijn die mensen met dementie ondersteunen om zo lang mogelijk veilig en vertrouwd thuis te laten wonen.

Zorgtechnologie neemt een belangrijke plek in bij Tangenborgh. Deze zorggroep is verzekerd van de meest actuele technologie. Dankzij het partnership met Avics, ook wel Connect&Care genoemd. Niet alleen in het Dementiehuis en expertisecentrum, maar ook in de woonunits zelf. Alle kamers zijn voorzien van een detectiesysteem dat een oogje in het zeil houdt als dementerende ouderen zich ’s nachts uit bed begeven (Slimme Optische Sensor). Verder is het Dementiehuis voorzien van onder meer personenalarmering (HelpCom). 

Lees hier het hele verhaal