Nieuwe stap in 3e generatie akoestische detectie

Samen met SoundAppraisal en Coreon ontwikkelt Avics 3e generatie akoestische bewaking

Hoe kunnen we valse meldingen in de akoestische detectie terugbrengen? Met deze vraag zijn wij samen met Coreon en Soundappraisal in 2019 aan de slag gegaan. Dit onder de noemer '3AM project'. Ook de Hanzehogeschool Groningen is betrokken. Hoewel we al langer samen werken in dit project, hebben we onze partnership nu eindelijk officieel gemaakt. 

In de langdurige nachtzorg wordt veel gebruik gemaakt van akoestische monitoring. Hierbij wordt op basis van geluidssterkte en geluidsduur in de slaapkamer een melding gegeven. Elke melding komt bij een zorgmedewerker die vervolgens besluit of zorg nodig is. Dat klinkt heel mooi en dat is het ook. Alleen is er in praktijk nog te vaak sprake van valse meldingen wat veel tijd vergt van de zorgmedewerker. Het aantal valse meldingen moet daarom ook sterk gereduceerd worden.

We hebben de taken als volgt verdeeld: SoundAppraisal ontwikkelt het software product. Avics speelt hierin een integrerende rol speelt (software integreren op zorgdomotica platform Connect&Care) en zorgt voor implementatie bij haar klanten. Coreon is als adviseur betrokken en de Hanzehoogeschool is programmamanager.

Lees meer over dit project in ons blog Innovatief project: akoestische monitoring in de nachtzorg.