Pilot met Lifewatcher

Avics is gestart met een pilot met de Lifewatcher. Dit doen wij in samenwerking met zorgorganisaties Tangenborgh (Emmen) en Noorderbreedte (Leeuwarden).

De Lifewatcher is een persoonlijke alarmering met een zeer nauwkeurige GPS & Wifi locatiebepaling. Met één druk op de knop staat de bewoner in verbinding met familie of verzorgende. Dat geldt andersom ook. Ook de verzorgende of familielid kan de bewoner oproepen bij bijvoorbeeld een niet-pluis gevoel.

Voor bewoner 

In de pilot wordt de Lifewatcher intra- extramuraal ingezet. Bij Tangenborgh loopt een test met een aantal bewoners met dementie. Marian Kors, Zorgcoach bij Avics: ‘Avics zet een innovatie als Lifewatcher altijd in vanuit welzijn, privacy, eigenheid en vrijheid. De techniek is ondersteunend. Zo geeft de Lifewatcher de bewoners van Tangenborgh de vrijheid om naar buiten te gaan voor bijvoorbeeld een wandeling of een boodschap. Mochten zij onderweg hulp nodig hebben, dan kunnen zij eenvoudig met één druk op de knop de verzorgende oproepen. Dankzij de zeer nauwkeurige locatiebepaling weet de verzorgende exact waar de bewoner zich op dat moment bevindt. Door deze vrijheid ervaren ze meer levensgeluk.’ Bij Noorderbreedte wordt de Lifewatcher ingezet voor onder meer cliënten met Korsakov en Niet-Aangeboren Hersenletsel. 

En voor de zorgprofessional

Marian: ‘Naast dat zorgtechnologie meerwaarde heeft voor bewoners, moet het werkplezier opleveren voor medewerkers. We innoveren stap voor stap, zodat de zorgprofessional met plezier zijn werk kan doen.’

Locatiebepaling à la Google

De zeer nauwkeurige locatiebepaling is één van de belangrijkste voordelen van de Lifewatcher. Jeroen van der Meer, software engineer bij Avics: ‘Door de GPS signalen te verrijken met de gegevens van WiFi netwerken, het bluetooth basisstation en die te vergelijken met de gegevens zoals die bekend zijn bij Google wordt de locatie heel exact. Hierdoor wordt het zogenaamde geospiking, een verkeerde locatie door verstoring van gps signalen, voorkomen. Als de bewoner dan alarmeert dan komt de juiste locatie binnen op Connect&Care. Dit geeft zekerheid voor de bewoner en medewerkers. Een prachtige en unieke oplossing waarmee we het verschil gaan maken.’

Geïntegreerd in Zorgapp

De Lifewatcher is geïntegreerd in de bestaande Zorgapp. Zo heeft de verzorgende alles in één app. De Lifewatcher is tevens onderdeel van Connect&Care, het online (cloud) zorgplatform. Aan deze server is bijvoorbeeld ook de Avics Slimme Optische Sensor (SOS) gekoppeld en kan uitgebreid worden met meer generieke en betaalbare alarm- en detectieapparatuur als een deurintercom, dwaaldetectie en leefstijlmonitoring. 


De 6 voordelen van Lifewatcher

1. Zeer nauwkeurige locatiebepaling.

2. Geïntegreerd in bestaande Zorgapp.

3. Geschikt voor intra- en extramurale zorg.

4. Een goede en heldere spreek- en luisterverbinding.

5. Zeer gebruiksvriendelijk.

6. Voorzien van eigen oplaadstation.