Slimme Akoestische Bewaking, in ontwikkeling

INCAS³ Solutions en Avics gaan samenwerken aan Slimme Akoestische Bewaking. INCAS3 Solutions en Avics hebben onlangs besloten om gezamenlijk de software Slimme Akoestische Bewaking (SAB) verder te gaan doorontwikkelen voor die specifieke zorgmarkt waar veel met akoestische bewaking wordt gewerkt. 

 

Automatische herkenning omgevingsgeluiden


INCAS3 heeft de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgebouwd met technologie voor het automatisch herkennen van geluiden en verwacht met SAB het aantal valse akoestische meldingen tot 80% te kunnen verminderen. Omgevingsgeluiden en geluiden die de bewoner in zijn/haar kamer maakt genereren met standaard akoestische bewaking vele valse meldingen. Door veelvoorkomende omgevingsgeluiden automatisch te herkennen en uit te filteren kan het aantal valse meldingen daarom fors naar beneden gebracht worden. 

Avics is een systeemintegrator die veel innovatie begeleidt om te zorgen dat technologie ook goed aansluit bij de wensen en eisen van de gebruiker. Zo heeft Avics de afgelopen 2 jaar de testen gedaan voor de SOS (Slimme Optische Sensor) van OpenXS. 

 

Zelflerende technologie

INCAS3 Solutions levert innovatieve diensten en producten op het gebied van Sensing & Monitoring met een sterke focus op miniaturisatie en lokale (embedded) dataverwerking. Door de samenwerking met INCAS3 Solutions wil Avics nu ook in de markt van klassiek ‘inluisteren’ slimme en zelflerende technologie toevoegen op basis van open hardware. 

Techniek zit nu vaak nog opgesloten in hardware en software van leveranciers en daardoor komt innovatie en vernieuwing vaak niet van de grond. Avics ziet door de marktverandering een toenemende vraag van de gebruikers en wil met INCAS3 Solutions gaan werken aan vernieuwing in de sector die akoestische bewaking als basis gebruikt.