Woonzorgcentrum Rosengaerde tekent voor Connect&Care

Woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen en Avics hebben afgelopen februari (digitaal) de samenwerking beklonken. Na een uitgebreid selectieproces zijn beide partijen gekomen tot de best passende oplossing.

Aanleiding voor de samenwerking was vervanging van het verouderde traditionele zorgoproepsysteem van Rosengaerde. Het woonzorgcentrum zocht naar een systeem dat modern en toekomstbestendig is, als dienst kan worden afgenomen en een partij die ze ook bij het gebruik ervan in de praktijk ondersteunt. 

Op basis van deze wensen zet Avics haar full service dienstverlening Connect & Care in. De intramurale zorgappartementen worden voorzien van de Slimme Optische Sensor die verbonden is met Connect & Care. In de aanleunwoningen wordt een zorggateway ingezet (de HC950), ofwel een alarmeringsunit. Deze unit is voorzien van een luidspreker, een microfoon, een groene en rode knop en een draadloze ontvanger waar bijvoorbeeld een halszender ook aan gekoppeld kan worden.

Deze investering levert een extra bijdrage aan de kwaliteit van zorg van de bewoners van Rosengaerde. De planning is dat de technologie in de loop van mei 2021 operationeel is.