Máxima komt naar verpleegcentrum ’t Hamrik in Nieuwolda.

Maxima gaat een locatie openen van Oosterlengte, ‘t Hamrik. Avics is als systeemintegrator betrokken geweest bij de implementatie van de zorgdomotica in 't Hamrik.

Het centrum is een samenwerking tussen Zorggroep Oosterlengte in Winschoten en Woonstichting Groninger Huis uit Zuidbroek. Het complex is in het najaar van 2014 door de 32 bewoners in gebruik genomen. De bouw heeft ongeveer 4,5 miljoen euro gekost. ’t Hamrik is gericht op kleinschaligheid en huiselijkheid, waarbij zelfredzaamheid van de bewoners, actieve betrokkenheid van familie en mantelzorg centraal staan.

Naast de veertig medewerkers, zijn er vanuit het dorp vrijwilligers actief. Het verpleegcentrum is duurzaam en energiezuinig gebouwd, waardoor woonlasten laag blijven. Voor verwarming en koeling is aardwarmtetechniek toegepast en er zijn vierhonderd zonnepanelen geplaatst. De nieuwbouw van ’t Hamrik maakt onderdeel uit van het regionale meerjaren huisvestingsplan van Oosterlengte, waarvoor circa 50 miljoen euro wordt uitgetrokken.

Bron: Dagblad van het Noorden