Zorggroep Sint Maarten kiest voor Slimme Optische Sensor technologie

De Zorggroep Sint Maarten is een grote zorgorganisatie met veelal locaties in het oosten van Nederland en zij maakt gebruik van woonzorgtechnologie geleverd door Avics

Bij Zorggroep Sint Maarten is het prettig wonen. Of u nu voortdurend intensieve zorg en toezicht nodig hebt, of juist zelfstandig wilt wonen. Zorggroep Sint Maarten helpt met name ouderen om de kwaliteit van leven te behouden of te verbeteren. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van woonzorgtechnologie van Avics die de organisatie in staat stelt “zorg op maat” in te stellen per bewoner. 

Voor de locaties Antonius in Acht (Eindhoven) en Franciscus te Ootmarsum is onlangs gekozen voor de nieuwste generatie domotica met Slimme Optische Sensor technologie (SOS). Deze Slimme sensor technologie vervangt in één keer alle losse bewegingsmelders en biedt daarnaast extra functionaliteiten als “onrust in bed” en beeldverificatie op een smartphone (zorgapp) waardoor de zorgverlener het alarm met een geanonimiseerd beeldfragment kan controleren.

Met de SOS zet de organisatie een grote stap naar meer bewonersveiligheid, meer bewegingsvrijheid, beter maatwerk en meer kwaliteit van zorg. De SOS is door de slimme software gebeurtenisgedreven en daarmee zijn er tot 90% minder loze meldingen dan met de klassieke systemen.